Nominert den 07. December 2013

Aslaug Fossen Helle

Forslagsstillar si begrunning for nominasjonen:

Aslaug er en virkelig ildsjel. Flere dager i uka er hun på Frivilligsentralen. Hun lager mat, dekker nydelige bord (hver eneste dag) og lager det hyggelig for alle som er innom. Slik hun har gjort det helt siden Frivilligsentralen på Fagernes ble starta. I tillegg har hun med sin kreativitet laget mange fine strikkeplagg, mønster som er til glede for mange! Som pasient på Granheim sykehus laget hun ei egen kofte til dem også. Og alt dette på tross av en alvorlig sykdom, som hun har slitt med. mange år. Jeg har aldri hørt Aslaug klage!

Nominasjon #2

Jeg vil gjerne få komme med forslag på en person som jeg synes fortjener Eldsjelprisen: Aslaug Fossen-Helle

Folk som kommer til Vikatunet for første gang blir gjerne stående og beundre det flott dekorerte lokalet, før de utbryter: Nei, her var det koselig!!

Folk som går på Vikatunet regelmessig, får en positiv overraskelse hver gang. For det er aldri likt fra gang til gang! Blomster, lys, servietter, farger, duker,  gardiner.... Hele lokalet er et kunstverk! Det er Aslaug som har pyntet. Hun er en kunstner, og hun elsker farger. Hun kan lage kunstverk av steiner og tørre kvister og hva hun enn måtte finne ute i naturen eller på et loppemarked.

Hun gjør Vikatunet til et samlingssted i særklasse. Hun gjør det for å glede andre, men også fordi hun selv har så stor glede av å bruke sine evner på denne måten.

At hun er en kunstner har hun tidligere vist både gjennom sitt arbeid som sølvsmed og som designer av strikkegensere.

Men nå er det Vikatunet som får nyte godt av hennes kreativitet. Hun er der som frivillig hver eneste dag så sant hun er frisk. Og det er mange som har glede av det hun gjør. På Vikatunet vanker det hundrevis av folk hver eneste uke! Der er det Trimdans, Seniordans, sangkvelder, møter og fester for Lions, Inner Wheel, Pensjonistforeningen, Hørselslaget, Handikapforeningen, Dataklubben for å nevne noen. Det er matservering, hyggestunder og personlige feiringer. Lokalet blir stadig ommøblert slik at det passer til de forskjellige formål.

Vikatunet hadde ikke vært det samme uten Aslaug. Å få møtes på et slikt sted skaper trivsel og glede! De fleste som bruker Vikatunet er eldre mennesker. Vi er mange, og vi setter stor pris på få ha våre aktiviteter i et lokale som er pyntet med så stor omtanke og kjærlighet.

Aslaug gjør Vikatunet til noe helt spesielt.  Hun fortjener så absolutt en Eldsjelpris!